בשביל להגשים מטרות צריך תכנון פיננסי

מטרהאני רוצה שתעצמו עיניים ותדמיינו אתכם בעוד כמה שנים, אתם נמצאים בזמנים משמעותיים בחיים שלכם. למשל הילדים שלכם מתחילים ללמוד לימודים גבוהים או שתדמיינו אתכם בהכנות לפני שהם מתחתנים.

ועכשיו דמיינו שיש לכם כסף לממש את המטרות האלו, לעזור להם בלימודים, לעזור להם בהוצאות החתונה או אפילו לעזור להם בקניית דירה.

בטח אתם שואלים מה המטרה בכל העניין הזה?

יש אמירה של חז”ל “מי שלא טרח בערב שבת, מה יאכל בשבת. ומי שטרח בערב שבת, הוא יאכל בשבת”. הרעיון מאחורי זה שבשביל להגיע מוכן למשהו צריך להתכונן אליו.

אז איך מתכוננים לדברים כמו הדוגמאות שכתבתי למעלה?

התשובה היא תכנון פיננסי!

אז נכון, מתכנן פיננסי לא יתן לכם כסף כדי לממן את המטרות שלכם. אבל הוא יכין אתכם אליהם. אם זה בהכוונת הכספים שלכם לאפיקים שייצרו לכם את התשואה שתתן לכם אפשרות לממש אותן. ואם בבירור כמה כסף אתם תצטרכו לחסוך כל חודש בשביל זה.

אז איך הוא עושה את זה?

המתכנן יושב איתכם ומבין איתכם אילו מטרות יש לכם בחיים וכמה כל מטרה כזו עולה. אם המטרות חד פעמיות, אז מתי תצטרכו את הסכום למימושם. ואם מדובר במטרה שצריכה כסף כל חודש, מתי ולכמה זמן תצטרכו אותה.

לאחר מכן מהוונים כמה כסף כל מטרה כזו שווה במונחים של היום. (הרי ברגע שתשקיעו את הכסף הוא יגדל עם הזמן, כך שהיום צריך פחות כסף ממה שתעלה המטרה בעתיד.)

ואז מחשבים מה הנכסים והכספים שיש לכם היום. בין אם זה כסף בבנק, השקעות שונות, נכסי נדל”ן כספים שצריכים להגיע אליכם ועוד.

בודקים אם הכספים שיש לכם היום בתוספת החסכונות שלכם (אם יש) יכולים לשרת את המטרות שלכם, ואיזה אפיקי השקעה נכונים לכל אחת מהמטרות, מבחינת סיכון, נזילות ועוד.

במידה והכספים שיש לכם היום, בתוספת החסכונות לא מספיקים לכל המטרות שלכם, תצטרכו או לוותר על מטרות מסוימות או להגדיל את החסכונות בהתאם.

בסופו של דבר אחרי שתגמרו את התהליך, תהיה לכם דרך מסודרת מהיום ועד לזמני המטרות שלכם, איך תוכלו להגשים כל אחת מהן בהצלחה.

כמובן שגם אחרי התהליך הזה עדיין צריך לבדוק מסלולים מידי פעם, לראות שאתם עדיין בדרך הנכונה והקצרה ולא נוצרו שינויים במטרות או באפיקי ההשקעה שצריכים התייחסות חדשה..

רוצים שיחת היכרות עם מתכנן פיננסי?

תשאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

    לפוסטים נוספים

    נגישות